Taisto Karjalainen fick rätt mot Museiverket. Foto: Richard Nordgren.

HFD gav dom mot visstidsjobb

Museiverket bröt mot lagen genom att anställa Taisto Karjalainen på fyra olika tidsbundna kontrakt under en sex månaders period. Det slår Högsta förvaltningsdomstolen fast.

Tisdag 11.12.2012 innebar slutet på en lång kamp för Taisto Karjalainen. Då kom beslutet från Högsta förvaltningsdomstolen som säger att det var olagligt av Museiverket att anställa honom på olika tidsbundna kontrakt mellan oktober 2008 och april 2009.

– Jag var upprymd av lycka. Jag har haft frågan i tankarna hela tiden, säger Karjalainen.

Sammanlagt hade Karjalainen 121 tidsbundna kontrakt vid Museiverket under åren 1994–2009.

Fram till oktober 2008 fanns det ändå flera pauser på mer än 30 dagar mellan kontrakten och därför föll ersättningskraven för den perioden.

Vidare till HFD

Redan i augusti 2011 gav tjänstemannanämnden Karjalainen rätt. Museiverket valde att föra ärendet vidare till Högsta förvaltningsdomstolen.

I maj sade Carolina Ansinn, chef för juridiska och personalärdenden vid Museiverket, i Hbl att det är viktigt att få Tjänstemannanämndens beslut prövat för att veta vilken linje Högsta förvaltningsdomstolen har i fråga om visstidsanställningar.

Efter att HFD kommit med sitt beslut, säger Ansinn att beslutet kommer att ge riktlinjer för Museiverkets anställningspolicy.

– Det är bra för både oss och andra arbetsgivare att veta vilka regler som gäller.

Det är inte bara Taisto Karjalainen som har tagit strid med Museiverket. Flera andra fall väntar på ett beslut från tjänstemannanämnden, bland annat Johanna Enqvists.

– Jag är otroligt glad för Taisto och ser beslutet som ett lovande tecken för mitt eget ärende.

Enqvist lämnade Museiverket våren 2011 efter 7 år och 50 tidsbundna kontrakt.

Läs mer i dagens Hufvudstadsbladet!