En har erkänt Snappertunamordet

Det finns en huvudmisstänkt för mordet som skedde i Snappertuna i Raseborg för en dryg vecka sedan. Av de fyra häktade har en erkänt dådet.

På vilket sätt de övriga tre har en roll i det hela är fortfarande oklart skriver Yle. Fyra personer, en kvinna född 1978 och tre män, födda 1987, 1976 och 1972 är häktade efter mordet som skedde lördagen den 17 november då en 60-årig man dödades i ett hus i Total i Snappertuna.

– Det finns motstridigheter i de häktade personernas berättelser och det kan hända att flera personer åtalas för mord eftersom de medverkade till dådet trots att de inte deltog i själva utförandet, förklarar kriminalkommissarie Rauli Salonen vid Västra Nylands polisinrättning för Yle.

Enligt polisen hörde alla de fyra misstänkta som fanns i huset vid tidpunkten för mordet inklusive offret till samma dryckeslag. De två som greps efter händelserna släpptes snabbt då det visade sig att det kommit till platsen då mordet redan hade ägt rum.

Fem poliser håller som bäst på med förhören, de kommer från Raseborg och från enheten för våldsbrott vid Västra Nylands polisinrättning i Esbo för att de misstänkta är både finsk och svenskspråkiga. Huset är ännu isolerat men skall återlämnas till ägaren. Det finns inga uppgifter om huset tillhör någon av de misstänkta.