Full rulle för polisen i Österbotten

Polisinrättningen i Södra Österbotten tog under det senaste dygnet hand om både älgkrockar, fartdårar, fyllon och galningar. Här är några plock ur rapporterna.

I Ilmajoki  stoppade polisen en ung fartdåre som strax efter midnatt körde 129 kilometer i timmen i tjock dimma på 80-område.  Sikten var knappt hundra meter, uppger polisen. Polsen tog hand om det färska körkortet.

Slagsmålen räckte till i Södra Österbottens finskspråkiga områden. Polisen ingrep nio gånger mellan klockan 23.45 och 4.20 i Kauhava, Kauhajoki och Seinäjoki.

I Vasa härjade en 28-årig man i Roparnäs köpcentrum. Han slog och sparkade sin 50-åriga mor som skjutsade honom, fortsatte med att slå en kioskförsäljare rakt i ansiktet. En 74-årig man som flytt från kiosken till  sin bil intill, blev utskälld. 74-åringen blev så skrämd att han tog sin flykt till ett apotek. 28-åringen följde efter och misshandlade 74-åringen med slag och sparkar. Offret föll och fick ett djupt sår i huvudet. Han fördes med ambulas till hälsocentralen. 

Polisen tog hand om 28-åringen.