Hbl finns nu också för Android

Hufvudstadsbladets applikation eHBL finns nu också för Androidplattor och -telefoner. Applikationen går att ladda ned i Google Play.

Det är fråga om en e-tidningsliknande lösning där man får hela papperstidningens innehåll till sin pekplatta eller mobiltelefon. Nedladdade tidningar kan sparas i ett arkiv.

– Det här är en produkt som många prenumeranter väntat på. Trots att Ipaden  fortfarande dominerar stort på pekplattemarknaden ser vi att många läsare föredrar Androidplattor. Därför vill vi kunna erbjuda Hbl också på den plattformen, säger Johanna Törn-Mangs, chef för digitala medier.

Att ladda ned applikationen är gratis men för att kunna läsa dagens tidning måste man ha en digital prenumeration. Den digitala prenumerationen kan beställas här.

Med samma lösenord får man då tillgång till e-tidningen på datorn, e-tidningsarkivet på datorn, eHBL för Ipad och Iphone och nu alltså också eHBL för Android.

Den digitala prenumerationen kostar 2,80 euro i månaden för prenumeranter på den tryckta tidningen. Icke-prenumeranter betalar 19,90 euro i månaden.