Moderaterna får ny partisekreterare

Moderaterna i Sverige byter partisekreterare. Partistyrelse utsåg på fredagsmorgonen Kent Persson till ny partisekreterare. Persson är oppositionsråd i Örebro och även förbundsordförande för Moderaterna i Örebro län samt ledamot i Moderaternas partistyrelse.

Kent Persson ska öka tempot Moderaternas politiska arbete i ett nytt politiskt läge, framhöll statsminister Fredrik Reinfeldt på en pressträff.

–Det handlar om att jobba snabbare och smartare, säger han.

Han pekar på att Moderaterna har fått en ny politisk motståndare sedan Socialdemokraterna har bytt ledning, som statsministern menar har börjat använda moderata beskrivningar av vad Sverige behöver.

Det har också inneburit att de kortsiktigt har vunnit starkt opinionsstöd. Det är något jag tar på allvar, säger Reinfeldt.

Kent Persson lyfte fram jobbfrågan och ekonomin sitt anförande på pressträffen.

–Jag är givetvis väldigt glad och hedrad över att ha fått uppdraget att bli partiets nya partisekreterare, säger han.

Han tillägger att partiet måste vara i ständig förnyelse för att bli intressant för väljarna och att förtroendet för politiken varje dag.

– Valrörelsen bedrivs hela mandatperioden.

Persson efterträder Sofia Arkelsten, som har suttit på posten sedan oktober 2010.

Fredrik Reinfeldt vill inte spekulera i vilket uppdrag Sofia Arkelsten, som inte deltog i presskonferensen, kan komma att få i partiet framöver.

–Vi återkommer till det, löd svaret.

–Hon vill ha delvis en annan inriktning på sitt liv och jobba med andra frågor.

Tidigare har Sofia Arkelsten, som tog över som partisekreterare efter Per Schlingmann, varit i blåsväder, bland annat när hon hävdade att partiet var med och införde fri och lika rösträtt. Hon tog senare tillbaka uttalandet.

Hon ifrågasattes också 2010 för att ha tagit emot bjudresor och fick stark kritik från oppositionen.