Citykaniner, Guggenheim och Sovjet

Av tradition brukar medierna publicera skämt under april månads första dag. I dag var inget undantag.

Svenska Yle skriver att Karis tampas med citykaniner. De ska ha tagit sig till orten med närtåg från Helsingfors. Problemen i Karis ska ha uppstått när kaninerna grävt stora hål i branten bakom stationsbyggnaden. Ovanpå branten, som hotar att falla samman, finns en parkeringsplats och en villa.

Tidningen Kansan Uutiset skämtar om att Vänsterunga i Södra Finland kräver att Sovjetunionen återupprättas.

– Ingen har egentligen varit intresserad av den allmänna opinionen gällande eurokrisen, vilket också kommer att bana väg för den nya sovjetiska politiska kulturen, uttalar sig vice ordförande Valter Söderman på svenska i artikeln, som i övrigt är skriven på finska.

Google introducerar sin karttjänst med retroutseende. Enligt en video (se ovan) från företaget kommer nu Google Maps att fungera med den klassiska tv-spelskonsolen Nintendo 8-bit.

Etelä-Suomen Sanomat avslöjar i dag att Helsingfors kan glömma Guggenheim - museet kommer istället att byggas i Lahtis. Enligt tidningen blev Guggenheim-stiftelsen trött på att behandlingen i Helsingfors gick så trögt. Projektet har istället utretts av P.A. Consulting Group från Åbo. Företagets vd Geld von Himmel säger till tidningen att bygget är en unik möjlighet för Lahtis stad.

Aamulehti skriver att man kan spara 3 200 euro årligen genom att ändra på vattnets riktning när det sugs ner i avloppet. I en grafik visar tidningen hur man kan ändra på vattnets riktning i sitt eget avlopp.

I Tekniikka & Talous kan man läsa att det i samband med metrobygget i Esbo hittats underjordiska klippor. Posiva är intresserat av att bygga ett slutförvar för kärnbränsle inne i klipporna, som ligger precis under Otnäs.

Och sportsajten sportti.com skriver att den finska hockeyexperten Petteri Sihvonen har rekryterats som chefstränare till Nordkoreas A-landslag.

Har du sett flera aprilskämt? Skriv din kommentar i fältet här under!