Citykaniner, Guggenheim och Sovjet

Av tradition brukar medierna publicera skämt under april månads första dag. I dag var inget undantag.

Svenska Yle skriver att Karis tampas med citykaniner. De ska ha tagit sig till orten med närtåg från Helsingfors. Problemen i Karis ska ha uppstått när kaninerna grävt stora hål i branten bakom stationsbyggnaden. Ovanpå branten, som hotar att falla samman, finns en parkeringsplats och en villa.

Tidningen Kansan Uutiset skämtar om att Vänsterunga i Södra Finland kräver att Sovjetunionen återupprättas.

– Ingen har egentligen varit intresserad av den allmänna opinionen gällande eurokrisen, vilket också kommer att bana väg för den nya sovjetiska politiska kulturen, uttalar sig vice ordförande Valter Söderman på svenska i artikeln, som i övrigt är skriven på finska.

Google introducerar sin karttjänst med retroutseende. Enligt en video (se ovan) från företaget kommer nu Google Maps att fungera med den klassiska tv-spelskonsolen Nintendo 8-bit.

Etelä-Suomen Sanomat avslöjar i dag att Helsingfors kan glömma Guggenheim - museet kommer istället att byggas i Lahtis. Enligt tidningen blev Guggenheim-stiftelsen trött på att behandlingen i Helsingfors gick så trögt. Projektet har istället utretts av P.A. Consulting Group från Åbo. Företagets vd Geld von Himmel säger till tidningen att bygget är en unik möjlighet för Lahtis stad.

Aamulehti skriver att man kan spara 3 200 euro årligen genom att ändra på vattnets riktning när det sugs ner i avloppet. I en grafik visar tidningen hur man kan ändra på vattnets riktning i sitt eget avlopp.

I Tekniikka & Talous kan man läsa att det i samband med metrobygget i Esbo hittats underjordiska klippor. Posiva är intresserat av att bygga ett slutförvar för kärnbränsle inne i klipporna, som ligger precis under Otnäs.

Och sportsajten sportti.com skriver att den finska hockeyexperten Petteri Sihvonen har rekryterats som chefstränare till Nordkoreas A-landslag.

Har du sett flera aprilskämt? Skriv din kommentar i fältet här under!

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Regler för kommentarer

Välkommen till debatten på Hbl.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar, antingen under eget namn eller signatur. Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Hbl:s redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom Hbl är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på Hbl.fi, i Hufvudstadsbladet eller i andra KSF Media publikationer.Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.
 • använda osakliga användarnamn (signaturer).Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar genom att klicka på flaggsymbolen invid kommentaren. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi. Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av flera svenskspråkiga nyhetssajter. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.Hur syns mitt namn eller signatur: Det är endast möjligt att kommentera artiklar om du skapat ett digitalt konto och loggat in. Utgångsläget är att ditt förnamn och efternamn syns när du kommenterar, men du kan också välja att använda en signatur om du inte vill uppge ditt riktiga namn.Hur ändrar jag min signatur: På hbl.fi, klicka till Mitt konto-knappen uppe till höger och välj Regigera kontouppgifter. Välj Personlig information. Längst ner på sidan kan du ange Signatur för kommentarer. Klicka på Spara. Notera att du vid varje kommentering fritt kan välja signatur.Så behandlar vi din signatur Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Vi förbehåller oss rätten att kontakta dig.