Foto: Hbl/Karl Vihjálmsson

Inte för sent att skapa din egen kommunkarta

Hbl:s interaktiva kommunkarta engagerar så att det förslår. I skrivande stund har vi tagit emot strax under tusen förslag på hur kommunernas gränser bör ritas om.

I söndagens Hbl redovisades de första resultaten från den interaktiva kommunkarta där läsarna själva får tycka till om var kommungränserna bör dras. Då låg fokus på västra Nyland

Under de kommande veckorna fortsätter vi att gå igenom den otroliga mängd data som ni läsare har bidragit med.

Vi vill dock poängtera att du fortfarande har möjlighet att skapa din egen kommunkarta, även om redovisningsarbetet har inletts. Den interaktiva kommunkartan hittar du här.

Kommunkartan, som förklaras närmare i den här artikeln, ger dig möjlighet att själv välja vilka kommuner du tycker ska slås samman. Du kan självklart även välja att markera kommuner du skulle föredra att de förblir som de är.

Ett flertal läsare har efterlyst möjligheten att kunna dela upp befintliga kommuner i mindre områden, men där säger tyvärr tekniken stopp. Givetvis följer vi även med allt vad som skrivs i kommentatorsfälten, så om din vision inte rymms inom ramarna för kommunkartan så är du varmt välkommen att dela med dig av dina åsikter där.