Arajärvis blickar valsar över världen - se videon

Videosnutten med presidentgemålen Pentti Arajärvi som till synes stirrar in i danska kronprimsessan Marys urringning är nu föremål för skämt i tv-shower och valsar omkring i världspressen.

På Youtube har Pentti Arajärvis blickar blivit en succé. Den korta snutten blir rolig när Arajärvi ser ut att bli ertappad för sin förstulna blick på kronprinsessan under drottning Margrethes 40-årsjubileumsfest. Ännu roligare blir det när han "helgonlikt" vänder blickarna mot taket på Amalienborg.

Den amerikanska talkshowvärden Jay Leno gör stort nummer av den "olämpliga gentlemannen", utan att dock nämna Arajärvis namn.
CNN har också uppmärksamgjort tittarna på det olycksaliga ögonkastet. Där hamnade Arajärvi i gott sällskap för CNN jämförde incidenten med den USA:s president Barack Obama råkade ut för 2009. Då såg presidenten ut att vända sig om och stirra på en flickbak medan han – visade det sig senare – i själva verket vände sig om för att hjälpa en annan dam ner för trapporna.

Blygsam urringning
De brittiska tabloiderna med The Sun och Daily Mail har givetvis tagit fasta på den läckra händelsen, liksom The Telegraph. De flesta infogar dock en brasklapp om att Arajärvi "kanske" i verkligheten bara kastade en blick på kronprinsessans imponerande juveler.

Antagandet är mer än troligt eftersom kronprinsessans snåla urringning knappast drar några blickar till sig.
Troligast är dock att Arajärvi sitter i tankarna och försöker låta bli att somna under något av festtalen. När kronprinsessan vänder på sig rycker han till.
Den korta videosnutten ger antagligen presidentparet mer internationell publicitet under deras sista veckor än vad de fått under de föregående tolv åren.
The Telegraph tror i alla fall inte att händelsen försämrar Finlands och Danmarks relationer.