Foto: VN-arkiv

Tolv åtalas för lönnkrog i Bandidos klubblokal i Hangö

Åtta Bandios MC Hanko-medlemmar och fyra Support X-Team Hanko-medlemmar åtalades i dag för grovt skattebedrägeri och grovt alkoholbrott.

De åtalade har sålt alkoholprodukter i Bandidos klubblokal på Mästargränd 6 i Hangö. En av de åtalade har låtit bygga och äger byggnaden.

De åtalade har skaffat alkoholprodukter bland annat i utlandet utan att meddela tullmyndigheterna om att dryckerna är tänkta till försäljning. På det sättet har man undvikit att betala alkoholskatt, läskedrycksskatt och dryckesförpackningsskatt för en summa på sammanlagt 15 476,24 euro.

De åtalade har upprätthållit ett utskänkningsställe i klubblokalen och där sålt alkohol till klubbens medlemmar och utomstående till ett belopp av minst 90 200 euro. Enligt vittnen har man haft ett system med så kallade drinkbiljetter. De åtalade har genom ett inbördes avtal turvis fungerat som försäljare på lönnkrogen och också utanför de överenskomna arbetspassen. En person har stått vakt medan försäljningen pågått.

De åtalade har också sålt alkohol som kunderna tagit med sig från klubblokalen. I åtalet sägs att man med förfarandet har strävat efter betydande ekonomisk vinst, handlat systematiskt och skattebedrägeriet är också som helhet sett grovt.

Olagligheterna ska ha försigått mellan den 1 januari 2010 och den 31 januari 2011.