"JFK tog min oskuld"

Hon var 19 år gammal och hade fått arbete som assistent i Vita huset. President John F Kennedy ville visa henne runt. – Han förde mig till sovrummet och tog min oskuld.

I dag är Mimi Alford 69 år gammal, farmor och pensionerad från sin tjänst i en församling. Hon väljer nu att berätta sin historia i boken Once Upon a Secret (En gång en hemlighet).  Utdrag ur boken publicerades i går i USA.

Romansen som skulle pågå i ett och ett halvt år började våren 1962 då 19-åriga Mimi Beardsley fick arbete som pressassistent i Vita huset.
– En av de första dagarna ordnades ett party. Medan de andra drack drinkar ville presidenten visa mig runt. Han förde mig till hustrun Jaqueline Kennedys sovrum och började klä av mig.

– Då jag gjorde motstånd sade han "du har väl gjort det här förr?" Sedan fällde han mig ner på sängen och tog min oskuld.
Det skulle bli många fler träffar, skriver Mimi Alford. Ofta måste hon sitta på ett hotellrum och vänta på att Kennedy kallade på henne. Hon deltog också i ett party på Bing Crosbys ranch där det serverades droger.

– När presidenten bad mig prova en gul kapsyl hamnade jag i panik och sprang min väg.
Alford förklarar att hon var smickrad över att den kändaste och mäktigaste mannen i USA önskade hennes sällskap. "Förhållandet nådde en punkt då motstånd var uteslutet".
– Presidenten var en lekfull förförare. Han gillade omväxling. Ofta tog vi långa bad tillsammans. Men vi kysstes aldrig och jag kallade aldrig honom "Jack" utan sade alltid "Mr. President", också då vi låg i sängen, skriver Alford.

Dave Powers var en av John F Kennedys bästa vänner. Mimi Alford skriver att en gång då de simmade i Vita husets pool bad presidenten henne "ta hand" om Powers.
– Jag visste vad han menade. Jag skulle ge Powers oral sex. Jag skämdes, men lydde presidenten som stod i bakgrunden och tittade på när det hände.

Förhållanden pågick också under Kubakrisen. Då ska Kennedy en gång ha funderat på att ge upp för sovjetisk påtryckning. "Jag ser hellre mina barn röda än döda".
Babyn Patricks död tog John F Kennedy mycket hårt.
– Han bad mig komma till Ovala rummet där han satt med en hög kondoleansbrev på golvet. Han läste dem högt för mig med tårarna rinnande ner för kinderna. Också jag grät, det var så sorgligt.

Den 15 november 1963 träffade Mimi Alford för sista gången Kennedy. Hon hade bytt arbetsplats och skulle gifta sig. Presidenten brydde sig inte om det.
– Jag vill att du följer med till Texas nästa vecka, bad han. Jag svarade nej, jag ska gifta mig inom kort. Jag vet, svarade Kennedy, men jag kommer att ringa dig i alla fall.
Följande vecka mördades John F Kennedy i Dallas.

Varför publicerar Mimi Alford sina minnen nu?
– I en biografi för några år sedan utpekades en 19-årig assistent som Kennedys älskarinna. Författaren visste bara inte namnet. Eftersom historien ändå är ute tyckte jag att jag kan ge mig tillkänna.