Foto: Hbl.fi

Pleppo-författare söker bostad

Då författaren Kaj Korkea-aho skickar in en bostadsannons till Hbl vill han att den ska skilja sig från mängden. – I kärlek och bostadsköp är allting tillåtet.

"Ung publicerad författare önskar köpa bostad i centrala Hfrs. Ge mig ett bra pris så skriver jag en roman åt dig"

De som har läst bostadsannonserna i dagens Hbl har kanske lagt märke till de här raderna skrivna av författaren Kaj Korkea-aho, just nu aktuell med pjäsen Pleppo Live! på Wasa Teater. Hbl ringde upp för att fråga om annonsen gett resultat.

Har du fått många samtal efter att du skickat in din annons?

— Inte ännu ett enda. Jag hade kanske inte räknat med det heller men man kan ju alltid hoppas på att någon ringer.

Är du alltså helt seriös?

— Jo, jag står i färd med att köpa min första bostad. Men priserna i centrala Helsingfors är så höga att sådana som jag inte nödvändigtvis har råd. Så om det finns någon som vill sälja en bostad och har en intressant historia att berätta och inte vill göra det själv, så kan jag använda min förmåga att skriva som mellanskillnad.

En hurdan bok kan du tänka dig att skriva?

— En släkthistoria, biografi eller någon annan historia. Om någon är intresserad är jag öppen för förslag. Men det är klart att annonsen är skriven med glimten i ögat för att skilja sig från mängden. I allmänhet är bostadsannonser ganska tråkiga.

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Regler för kommentarer

Välkommen till debatten på Hbl.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar, antingen under eget namn eller signatur. Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Hbl:s redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom Hbl är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på Hbl.fi, i Hufvudstadsbladet eller i andra KSF Media publikationer.Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.
 • använda osakliga användarnamn (signaturer).Alla inlägg efterhandsgranskas av moderatorn. Vem som helst kan anmäla en kommentar genom att klicka på flaggsymbolen invid kommentaren. Den kommer då att granskas av moderatorn som fattar beslut om kommentaren får finnas kvar eller avlägsnas. Frågor om Hbl.fi kan sändas till webb@hbl.fi. Modereringen på Hbl.fi utgår från redaktionens regler men i själva jobbet får vi hjälp av ett utomstående företag, Interaktiv Säkerhet. Företaget är specialiserat på övervakning av artikelkommentarer och anlitas av flera svenskspråkiga nyhetssajter. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med webb@hbl.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.Hur syns mitt namn eller signatur: Det är endast möjligt att kommentera artiklar om du skapat ett digitalt konto och loggat in. Utgångsläget är att ditt förnamn och efternamn syns när du kommenterar, men du kan också välja att använda en signatur om du inte vill uppge ditt riktiga namn.Hur ändrar jag min signatur: På hbl.fi, klicka till Mitt konto-knappen uppe till höger och välj Regigera kontouppgifter. Välj Personlig information. Längst ner på sidan kan du ange Signatur för kommentarer. Klicka på Spara. Notera att du vid varje kommentering fritt kan välja signatur.Så behandlar vi din signatur Du har rätt att förbli anonym i våra medier då du uttrycker dig bakom en signatur. Vi förbehåller oss rätten att kontakta dig.