Foto: Colourbox

Arbetsintervjun kan skötas från hemsoffan

Arbetsintervju. Visst skulle det vara skönt att slippa skämmas över sina svettiga händer och sin dåliga andedräkt? I USA är det inte alls ovanligt att anställa folk via webbkamera, och trenden sprider sig sakta men säkert.

Allt fler företag gör anställningsintervjuer med hjälp av webbkamera, också i Finland. I praktiken fungerar det så att arbetsgivaren skickar ut en inbjudan till videointervju till potentiella arbetstagare. Den som söker jobbet spelar in sina svar med hjälp av en webbkamera, och skickar dem till arbetsgivaren.

– Det här är ett genialiskt system som sparar både tid och pengar. Jag är bombsäker på att det är framtidens melodi, säger Markus Oksa, verkställande direktör på rekryteringsbolaget Barona.

Barona började erbjuda video cv redan för ett år sedan. Video cv betyder att personer som söker jobb kan bifoga en videosnutt till sitt traditionella cv för att ge en mera heltäckande bild av sin personlighet. Den här metoden blev inte särskilt populär, och Oksa tvingades tänka om.

– Nu har vi utvecklat ett system som gör rekryteringsprocessen mycket snabbare och blir billigare för alla. Det går ut på att de som vanligtvis skulle kallas till den första intervjuomgången i stället bjuds in till en videointervju, säger han.

Men vad händer om man inte har en webbkamera?

– Vi skickar en kamera till dem som inte har en. De allra flesta har redan en webbkamera. På moderna datorer är den ofta inbyggd.

Enligt Oksa är webbkameran ett strålande hjälpmedel i gallringsprocessen.

– Låt oss säga att det kommer in femtio ansökningar. Först går arbetsgivaren förstås igenom vem som fyller de grundläggande kriterierna. Arbetsgivaren hittar tjugo stycken som i princip skulle lämpa sig för arbetet. I vanliga fall borde alla tjugo kallas på intervju, vilket betyder att man ska komma överens om tid och plats, och vissa måste kanske resa en längre väg. Med hjälp av en webbkamera blir allt mycket lättare. Arbetsgivaren skickar ut frågorna och var och en svarar då den har tid.

Intervjuerna kostar 20–35 euro styck för arbetsgivaren. Priset beror på hur många personer som ska intervjuas (ju fler desto billigare).

Mindre nervöst

Dialoghandledare Anna Simonsen tycker att anställningsintervjuer via webbkamera kan fungera i vissa fall, men själv skulle hon inte anställa en person utan ett möte ansikte mot ansikte.

– En kameraintervju ger ett bristfälligt allmänt intryck. Ögonkontakt är otroligt viktigt då personer möts, och om man gör en intervju via kamera tittar man inte i ögonen, utan i kameralinsen. Dessutom ser man inte hela personen utan bara ansiktet. Man ser inte vad personen gör med händerna och hurdant kroppsspråk personen har.

Simonsen ser ändå många positiva sidor i att ny teknologi används för att rekrytera folk.

– Det är ekologiskt, man behöver inte resa för att gå på intervju. Men helt spontant tycker jag ändå att det är bättre att mötas på riktigt. Det är svårt att få en bra dialog till stånd via en kamera.

Enligt Markus Oksa lämpar sig webbkameran uttryckligen för gallringsprocessen. Det är inte meningen att anställa folk utgående från videosnutten.

– Videointervjun hjälper arbetsgivaren att sålla fram de fem bästa kandidaterna. De här fem bjuds sedan in till den egentliga intervjun.

Arbetsintervju är en otroligt stressande upplevelse för många. Enligt Oksa är det bra att videointervjun inte görs i realtid utan att den spelas in. Den som ska svara på frågorna kan förbereda sig i lugn och ro och spela in svaren på nytt tills resultatet är tillfredsställande.

Att den som intervjuas själv väljer miljö i intervjusituationen kan enligt Anna Simonsen minska nervositeten, men å andra sidan kan det hända att man inte är lika alert om man får sitta hemma och svara på intervjufrågorna.

Också Rekryteringsbolaget Manpower har testat användning av webbkamera. Enligt konsult Atte Björklund räcker det inte att bara göra en videointervju, men som komplement är metoden användbar.

– För rekryteringen till vissa arbetsuppgifter passar videointervju bra, men det är ju inte så att man anställer en ekonomichef via webbkamera. Snarare en receptionist.