Foto: Colourbox

Dansk studie: Omskurna män har sämre sexliv

Omskurna män och deras partner löper större risk att få problem med sexlivet, enligt en dansk studie. En anledning tros vara det tunna lager av hårt skinn som män utan förhud utvecklar på ollonet.

Enligt undersökningen har omskurna män större svårigheter att få orgasm, samtidigt som deras kvinnliga partner löper ökad risk att drabbas av vaginal smärta och att inte bli tillfredsställda i samband med samlag.

Resultaten bygger på en studie där drygt 5500 sexuellt aktiva danska kvinnor och män svarat på frågor om deras sexliv, där männen även fick svara på om de är omskurna eller inte.

Enligt studien, som har gjorts av forskare vi det danska folkhälsoinstitutet, löper omskurna män tre gånger så hög risk att inte få orgasm, jämfört med icke omskurna män. Samma sak med deras partner. Dessa kvinnor hade fördubblad risk att inte känna sig tillfredsställda i samband med samlag.
Vad detta beror på vet inte forskarna. De spekulerar i att det kan ha att göra med det tunna lager av hårt skinn som män utan förhud utvecklar på ollonet, vilket gör att det blir svårare att få orgasm.

Studien, som publicerats i International Journal of Epidemiology, bygger på en större studie där nästan 11000 kvinnor och män erbjudits att delta.