Hakkarainen: Minoriteterna kunde bo på Åland

Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen har än en gång väckt uppmärksamhet med ett uttalande. Enligt Ilta-Sanomat föreslog Hakkarainen att homosexuella och somalier kunde bosättas på Åland.

Hakkarainens uttalanden hängde ihop med en artikel i Helsingin Sanomats veckobilaga Nyt. I artikeln nämndes det att Hakkarainen i någon mån beundras också bland homosexuella män. Ilta-Sanomat hade bett om en kommentar av Hakkarainen. Efter den egentliga intervjun hade Hakkarainen ringt tillbaka till Ilta-Sanomats redaktion och framkastat en idé om ett "modellsamhälle på Åland".

–Vi kan ju placera bögar, lesbiska och somalier där för att bo tillsammans och så får vi se vilket slags modellsamhälle det blir av det. SFP anklagar alltid oss sannfinländare för att vi inte uppmärksammar minoriteter. Med den här lösningen skulle vi få reda på hur modellsamhället föds och utformas, ska Hakkarainen ha sagt enligt Ilta-Sanomat.

–Där kan sedan somalierna skräna vad de vill från sina minareter, tillade Hakkarainen.

Sannfinländarnas riksdagsgrupps ordförande Pirkko Ruohonen-Lerner sade till Ilta-Sanomat att Hakkarainens kommentarer närmast låter som ett skämt.