Sviker det egna stödet för Sfp:s presidentkandidat Eva Biaudet? Här tillsammans med partiordförande Stefan Wallin. Foto: Leif Weckström

Gallup: Skralt stöd för Biaudet bland SFP:are

Enligt Ilta-Sanomats gallup tänker endast sju procent av SFP-anhängarna rösta på sin egen presidentkandidat Eva Biaudet.

Ilta Sanomat publicerade nyligen en gallup kring presidentvalet som inte innehåller några överraskningar vad gäller toppnamnen men som kan få många SFP-are att haja till.

Samlingspartiets presidentkandidat Sauli Niinistö är den absoluta favoriten med stöd från 54 procent av väljarna och Socialdemokraternas Paavo Lipponen kommer på en andra plats med 12 procent.

Tredje platsen delas av centerns Paavo Väyrynen och Sannfinländarnas Timo Soini med 8 procent vardera. Timo Soini är i alla fall inte tills vidare partiets uttalade presidentkandidat.

Endast sju procent av de SFP-anhängare som deltog i gallupen uppgav att de tänker rösta på Eva Biaudet.

Motsvarar inte partisekreterarens uppfattning

Partisekreterare Johan Johansson påpekar att det endast var drygt tusen som tillfrågats och att det inte går att förlita sig alltför mycket på dessa siffror.

– Men om det här verkligen stämmer är jag överraskad. Jag rör mig mycket bland SFP-anhängare och det här motsvarar inte den uppfattning jag har av stödet bakom Biaudet.

Johan Johansson ser ändå en positiv trend i resultatet.

– Jämfört med en gallup som gjordes för några veckor sedan har Eva Biaudet fördubblat sitt stöd från två till fyra procent.

Han säger också att det är glädjande att se att det finns ett stöd bakom Biaudet från andra än sfp-anhängare.

– Om bara 7 procent av hennes röster i gallupen kom från SFP-anhängare så betyder det ju att 93 procent kommer från andra partiers anhängare. Bara vi lyckas mobilisera våra egna kan det här bli riktigt intressant.