Pirkko Ruohonen-Lerner. LEHTIKUVA

Ruohonen-Lerner försvarar nyinvalda Sannfinländare

Ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp, Pirkko Ruohonen-Lerner, försvarar gruppmedlemmarnas rätt till privatliv.

För ett par veckor sedan skickade FNB en e-postenkät till de sannfinländska riksdagsledamöterna. Enkäten innehöll bland annat frågan om gruppmedlemmarna betett sig och skrivit på ett sätt som är förenligt med statusen som riksdagsledamot.

Ingen av de 39 sannfinländska riksdagsledamöterna besvarade enkäten. Däremot fick redaktionen kritik för att frågorna var osakliga.

– I riksdagen gör vi gemensam sannfinländsk politik, men utöver det har varje riksdagsledamot rätt till ett normalt privatliv som kollegerna inte ska behöva följa med, säger Ruohonen-Lerner.

Universitetslektorn Emilia Palonen vid Helsingfors universitet har forskat i populism. Hon säger att de populistiska rörelserna ofta kopplar ihop medierna med eliten man motsätter sig mot.

–Den som klarar av att bojkotta medierna kan få en fjäder i hatten och argumentera att den inte har något med denna elit att göra utan står utanför, säger Palonen.