Av hänsyn till de anhöriga har den norska polisen inte hittills offentliggjort namnen på de som saknas efter fredagens våldsdåd. Foto: Dan Andersson

Namnen på de saknade publiceras kanske

Norsk polis tar i dag ställning till om man offentliggör namnen på de som saknas på Utöya.

Polisen har bekräftat flera namn på personer som saknas eller misstänks ha omkommit i terrorattentatet i Oslos regeringskvarter på fredag. NRK publicerar listan på sin webbsida.

Bland de saknade efter fredagens bombdåd och massaker i Norge finns forfarande många oidentifierade. Myndigheterna ber därför personer som saknar någon bekant eller anhörig efter bombdåden att ta kontakta.

Enligt uppgifter till NRK betyder det att listan över saknade är lång inte att antalet omkomna kommer att stiga. Många av kropparna är fortfarande oidentifierade och därmed klassificerade som saknade.

86 av de 93 avlidna sköts på Utöya.

Oslopolisen vill inte gå ut med något exakt antal saknade, eftersom de ursprungliga listorna över lägerdeltagarna på Utöya kan vara ofullständig.

- Vi ska också fundera på om vi offentliggör namnen på de saknade klumpvis eller om vi presenterar en helt genomgång när allt är klart, sade Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt till NRK i går kväll.

Beslutet om offentliggörandet fattas i dag.

Alla kroppar har transporterats bor från ön och först till Rättsmedicinska institutet.