Se statistiken över hur penislängden och bnp korrelerar

Ny forskning vid Helsingfors universitet konstaterar att en kortare penis gynnar den ekonomiska tillväxten. Lagom är bäst.

Frågan om storleken har någon betydelse har fått en ny klang i och med att forskaren Tatu Westling vid Helsingfors universitet har hittat ett samband mellan storleken på det manliga könsorganet och ekonomisk tillväxt.

Studien som jämför 76 länders BNP år 1985 med ländernas genomsnittslängd på det manliga könsorganet visar att de som har en genomsnittlig längd är de mest ekonomiskt utvecklade länderna.

Den ultimata längden på penisen är enligt resultaten 13,5 centimeter. Ju kortare eller längre penis desto sämre BNP.

Längre än 16 centimeter tyder på särskilt dåligt BNP. De här länderna ligger mestadels i Afrika. Länder med under 12 centimeter i genomsnitt är generellt sett mindre utvecklade. De här länderna ligger mestadels i Asien.

Vad gäller ekonomisk tillväxt verkar större penis bara innebära sämre ekonomisk framgång. Ländernas ekonomiska tillväxt från 1960 till 1985 har nämligen ett negativt samband med längden. För varje centimeter minskar tillväxten med fem till sju procent.

Tatu Westling konstaterar att forskning kring ekonomisk tillväxt för det mesta koncentrerar sig på ekonomiska, sociala och politiska faktorer. Hans syfte med studien är att lyfta fram frågan om det manliga könsorganet som en möjlig påverkningsfaktor.

Tatu Westling medger också att ett antagande om att små penisar har gynnat tillväxten sedan 1960 kan kännas förhastad. Han påpekar ändå att ett tydligt samband som resultatet visar måste tas emot seriöst och kräver mer detaljerad forskning.

Tatu Westlings studie finns här.  Statistiken för de olika ländernas medellängd på det manliga könet som har använts i undersökningen kan ses här.