Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Den anrika Helsingforsskolan Zacharias Topeliusskolan, även kallad Toppan, missar Stafettkarnevalen i år. Tävlingsanmälan kom in för sent.

I veckan fick eleverna i Zacharias Topeliusskolan höra att det inte blir någon tävling för deras del – trots att Olympiastadion ligger mindre en kilometer från skolan. Orsaken är att skolans anmälning misslycka­des. Arrangörerna kan inte annat än beklaga.

– Det händer tyvärr enstaka sådana här fall per år. Heatindelningarna och lagnumreringen är redan gjord och skickad till tryckeriet, så vi kan tyvärr inte ta in flera lag, säger Stafettkarnevalens projektledare Jan-Erik Eklöf.

Anmälningstiden till Stafettkarnevalen gick ut den 26 april och enligt Eklöf fanns en tidsram på några dagar inom vilka anmälningar ännu kunde ha tagits emot. Enligt Eklöf kan skolorna online följa med vilka lag som anmälts i de olika stafetterna.

Ponera att någon skola skulle få förhinder och inte kunna delta. Finns det då någon chans för Toppan att få delta?

– Teoretiskt är det möjligt men det händer inte. Det måste vara ett-till-ett så att det lag som uteblir skulle ha varit med i exakt samma lopp som Toppan skulle vilja delta i. Men chansen är en på miljonen.

Vad är lärdomen av det här?

– Om man är osäker på sin anmälan ska man ringa och fråga. Vi har skickat påminnelser och gjort allt som bara varit möjligt. Lärarna måste vara skärpta och hellre anmäla lagen genast när anmälningstiden börjar den 1 april, säger Eklöf.

För vissa lag som ämnar delta i masstafetten finns det ännu en risk att de inte får delta.

– Tävlingen är överbokad: 43 lag är anmälda medan max 41 kan vara med. Då måste vi begränsa antalet. Men alla skolor ska få vara med så det innebär att någon skolas tredje lag troligen faller bort.

Zacharias Topeliusskolan uteblir inte helt och hållet från Stafettkarnevalen. Skolan har också smågrupper för elever med autism eller utvecklingsstörning, deras lag springer på fredagen.