Lallas lilla svarta
”Svart mat kan se ruskigt läckert ut om den är rätt serverad.”
3 äggulor
2 dl socker
1 vaniljstång
3 dl mjölk
3 dl grädde
100 gram turkisk peppar
Krossa turkisk peppar ordentligt i mortel. Häll mjölk och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Lägg både skrapet och stången i gräddmjölken och värm tills det börjar sjuda. Lägg i turkisk peppar och rör hela tiden, det vill gärna klumpa ihop sig i kastrullen. När allt har smultit, ta kastrullen från spisen.
Vispa äggulor och socker till ett pösigt fint skum. Ställ ner i ett vattenbad och låt det tjockna under omrörning. Tag ur den tjocknade smeten och häll under omrörning (fungerar bra med elvisp) ner mjölkblandningen i den. Låt kallna i vattenbad. Häll allt i glassmaskin och sedan vips in i frysen över natten.