Färggrann höstsallad
Den här salladen kan du själv variera med hjälp av säsongens råvaror. Här använder vi rostade morötter och palsternacka och kålrabbi. Salladsbladen kan med fördel ersättas med fint riven vitkål.
300 gram sallad (ekblad, frisée, issallad)
300 gram rotsaker (morot, palsternacka, rödbeta)
½ rödlök
2 äpplen eller päron
3 plommon
1 dl tranbär
1 blekselleristjälk
½ liter kantarell
100 gram lagrad ost (emmenthaler)
Hallonvinägrett:
2 msk rypsolja
2 tsk vatten
1 tsk hallonvinäger
salt & peppar
Skölj och ansa grönsaker och frukt. Torka sallatsbladen och klyfta samt kärna ur frukten. Ta fram ett stort salladsfat och fördela samtliga ingredienser vackert på fatet. Skär osten i små kuber och tillsätt. Fräs kantarellerna i lite smör, tillsätt i salladen. Blanda samman vinägretten och droppa över salladen. Servera med ett gott örtbröd.