Selleribiff med svampfräs
600 g rotselleri
1 tsk salt per liter vatten
1 ägg
1 dl skorpmjöl
3 msk margarin eller smör
Svampfräs:
2 dl svamp
cirka 10 cm purjolök i skivor
2 msk olja
färsk timjan eller körvel
salt, svartpeppar
Skivad förvälld palsternacka kan tillagas på samma sätt. Skala sellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten ca 5 minuter. Låt skivorna rinna av väl. Vänd dem först i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl. Bryn en del av fettet i en stekpanna, stek några skivor åt gången på ganska svag värme tills de fått vacker färg. De får inte stekas för länge. Fräs
svamp och purjo lätt i olja och krydda med lite salt, peppar och örter. Servera svampfräs, rödbetssallad och potatismos till selleribiffen.