Chokladcupcakes
24 STYCKEN
Maffiga cupcakes med extra mycket chokladsmak.
115 g osaltat smör
280 g strösocker
2 stora ägg
1 1/2 tsk vaniljextrakt
160 g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
60 g Valrhonakakao, eller annan kakao av god kvalitet
1/4 tsk salt
225 ml standardmjölk
Chokladglasyr med färskost:
400 g mörk choklad
350 g smör, rumsvarmt
100 g florsocker
25 g kakao
1/2 dl kokande varmt vatten
200 g philadelphiaost med choklad, rumsvarm
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa smör och strösocker till det blir ljust och fluffigt, cirka 3 minuter.
Tillsätt ett ägg i taget och vaniljextrakt med det sista ägget och vispa bara så att det precis blandas.
Sikta mjöl, bikarbonat, kakao och salt minst två gånger. Häll det sedan i bunken tillsammans med mjölken och blanda försiktigt, men väl.
Placera muffinsformar i två muffinsplåtar, och fördela gärna smeten med en glasskopa för att få perfekt storlek på alla dina cupcakes.
Ställ den första plåten i mitten av ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna och grädda resten under tiden.
Smält chokladen till glasyren. Låt svalna och ställ åt sidan.
Mixa eller vispa smör och florsocker tills det blir riktigt fluffigt. Blanda kakao och vatten. Rör ihop choklad, kakaoblandning och ost. Rör sedan ihop med smörblandningen och mixa eller vispa hastigt.
Spritsa glasyren på dina cupcakes och låt stelna.