Lakritsmarshmallows
CA 30-40 STYCKEN
”Jag älskar lakrits. När jag var liten och bodde i Holland kunde man köpa mini-marshmallows med lakritssmak.”
2 dl äggvita (cirka 6 stycken)
1 tsk citronsaft
675 g strösocker
125 ml vatten
2 tsk vaniljextrakt
cirka 25 g lakritspulver av god kvalitet
florsocker
Häll äggvita och citron i en mixerskål i en hushållsassistent.
Häll strösocker, vatten och vanilj i en liten kastrull. Värm till 120 grader, använd helst termometer.
Sätt i gång assistenten med äggvitan och häll i sockerlag lite i taget. Mixa det fluffigt i 5 minuter, inte längre. Tillsätt lakritspulver mot slutet, smaka dig fram.
Häll upp i en spritspåse och spritsa små högar på smörat bakplåtspapper eller i smorda silikonformar. Det är viktigt att smörja ordentligt så att dina marshmallows lossnar.
Strö lite florsocker över och låt dem vila i 15 minuter innan du lossar dem och rullar dem i florsocker.
Låt dem helst lufttorka till dagen efter.
Tänk på att smeten stelnar fort, så det gäller att vara snabb med spritsen.