Chewy Chocolate Chip Cookies
CA 50 STYCKEN
Manuela har bland annat amerikanska rötter, vilket märks på hennes bakverk. De här kakorna är härligt sega.
225 g mjukt smör, rumsvarmt
450 g strösocker
2 msk mörk sirap
3 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt
500 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
340 g choklad, grovhackad eller knappar
Häll upp smör, socker och sirap i en skål. Det är viktigt att smöret är riktigt mjukt. Kör allt i hushållsassistent eller med elvisp tills det blir riktigt fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta snabbt ihop, cirka 30 sekunder per ägg. Skrapa av skålens kanter mellan varje ägg så att allt kommer med i blandningen.
Tillsätt vanilj. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Häll ned i smörsmeten medan du fortsätter mixa.
Tillsätt choklad. Arbeta ihop till en deg. Svep in degen i plastfolie och låt ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i bitar, rulla till små bollar och placera på bakplåtsklädd plåt. Grädda i 15–18 minuter eller tills du ser att de börjar få en gyllenbrun yta. Låt ligga kvar på plåten i 5 minuter innan du lägger över dem på ett fat.