Crostini med falsk anklevermousse, timjan och balsamicolök
FÖR 4 PERSONER
Av etiska eller ekonomiska skäl kanske man inte vill äta anklever. Då är det här ett förbluffande gott, busenkelt och billigt alternativ.
Färsk timjan till dekor
1 ciabatta eller baguette
Mousse:
1 tsk torkad timjan
200 g leverpastej
1 1/2 msk sherry
svartpeppar
Balsamicolök:
1 rödlök, finskuren
olivolja
1 msk råsocker
1 1/2 msk balsamvinäger
salt
Börja med balsamicolöken: Mjukstek rödlök i olja i stekpanna. Strö över socker och låt det karamelliseras. Slå över balsamvinäger och låt det koka in. Smaka av med salt.
Rör ut leverpastejen med sherry, timjan och rejält med peppar i en kastrull på svag värme.
Skiva brödet och rosta eller grilla.
Bred på leverpastejen och toppa med balsamicolök. Peppra lite extra och garnera med färsk timjan.