Hot Apple Cider
För 8–10 personer
För dem som inte gillar glögg. Värmande drink med skön kryddkänsla. Alkoholstyrkan kan varieras efter smak.
2 l äppelcider
6 kryddnejlikor
4 stjärnanis
4 kardemummakapslar (alt 1 tsk hel)
2 kanelstänger
1 bit citronskal
3 skivor färsk ingefära
1 äpple + 1 tsk citronsaft
3–5 dl mörk rom
Häll upp cidern i en stor rostfri kastrull tillsammans med kryddnejlikor, stjärnanis, kardemumma och kanelstänger. Skär av en stor bit citronskal med potatisskalare utan att få med det vita och lägg i tillsammans med ingefära. Koka upp, stäng av plattan och låt stå i 15 minuter.
Skiva under tiden äpplet och pressa över citronsaft.
Häll rom efter smak i ciderblandningen, samt äppelskivorna. Värm upp utan att det kokar, smaka av och håll varmt. Eventuellt kan du lyfta upp kryddorna, men jag tycker att det är finare att låta dem vara kvar.