Southern Comfort Pecan Pie
Pajdeg:
125 g smör, kallt
3 dl mjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl mörk sirap
1/2 dl Southern Comfort
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
200 g pekannötter (gärna salta)
Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i en timme. Kavla ut och rulla upp på kaveln, flytta över till en smord pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Jämna till kanterna och nagga bottne. Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk till 175 grader.
Vispa äggen och blanda med sirap och Southern Comfort. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och socker. Häll försiktigt ned äggsmeten i mjölbunken och rör om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över pekannötterna.
Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med Southern Comfort. TT