Ångkokta grönsaker med tryffelsmör och stekt fläsk
för 4 personer
Här finns egentligen inga mängder eller exakta rekommendationer. Grönsaker väljs efter preferens och säsong.
Exempelvis morötter, gulbetor, blomkål, knipplök, rädisor, sockerärtor, vaxbönor och broccoli.
50 g rumsvarmt smör
2 tsk tryffelolja
1 citron, skalet
Worcestershiresås
Till servering:
knaperstekt bacon
Ansa grönsakerna och skär stora exemplar i mindre bitar.
Rör ihop smör, tryffelolja, rivet citronskal och några droppar Worcestershiresås. Smaka av.
Ångkoka grönsakerna ovanpå en bottenskyla vatten i en ångkoksinsats eller ett durkslag. Försök beräkna tiden efter grönsakssort, men tänk på att det går undan.
Knaperstek fläsket under tiden.
Låt grönsakerna rinna av och lägg tillbaka i torr kastrull. Klicka ned smöret och skaka runt - eller servera smöret vid sidan om att dippa i. Servera med knaperstekt bacon. Rökt fisk är också gott till.