Ångad fisk med dillkantareller och krispig räksallad
för 4 personer
400 g vit fisk
8 dl vatten
3/4 dl salt + extra till svampen
1 citron
250 g skalade räkor
cirka 2 dl solrosskott
1 knippa rädisor, skurna i kvartar
2 msk kallpressad rypsolja
200 g kantareller
smör
nymalen svartpeppar
1 knippa dill, finskuren
Skölj av fisken.
Blanda vatten, salt och rivet citronskal i en bunke. Vispa tills saltet har löst sig. Lägg i fisken. Låt rimma i 10 minuter och ta sedan upp fisken.
Blanda räkor, solrosskott, rädisor, rapsolja och lite citronsaft i en bunke.
Ångkoka fisken i en ångkoksinsats eller i ett durkslag över sjudande vatten (en pastainsats funkar också) över svag värme tills innertemperaturen blir 47 grader, i 7-10 minuter eller tills fisken precis har vitnat. Du kan också lägga den i en form och ställa ovanpå en långpanna med vatten i ugnen i 150 grader.
Stek under tiden kantarellerna i smör. Salta och peppra och rör ned dillen.
Lägg upp fisken på tallrik med kantareller och räksallad bredvid. Servera med smält smör, gärna med lite citron