Sallad med varmrökt lax
För 4 personer
400 g varmrökt lax
4 ägg
1 litet huvud isbergssallad
1 påse blandade salladsblad
1 knippa bladpersilja
12 körsbärstomater
1 gurka
Till dressingen:
2 dl crème fraiche, 5 %
1 dl majonnäs
3 msk chilisås på tomatgrund
1 msk vitvinsvinäger
1 krm curry
salt och svartpeppar
Att äta till:
bröd
citron
Hårdkoka äggen, beräkna 8 1/2 minuter från det att vattnet börjat sjuda. Spola i kallt vatten någon minut.
Vispa samman crème fraiche med chilisås och vinäger. Smaka av med curry, salt och svartpeppar.
Skölj grönsakerna. Riv sallads- och persiljebladen och skär övriga grönsaker i bitar. Arrangera i djupa tallrikar och toppa med bitar av varmrökt lax, hårdkokta ägghalvor, citron och bladpersilja. Bjud bröd till.