Sommarens smörgåstårta
För 4 personer
4 skivor vitt frombröd skivat på längden
2 dl majonnäs, 40 %
2 dl crème fraiche, 5 %
200 g skalade räkor
3 hårdkokta ägg
100 g mjukost med räkor
Till garnering:
räkor, rökt lax, ishavsrom, olika salladsblad, körsbärstomater, gurka, örter, melon och jordgubbar
Kantskär bröden och skär dem till den form tårtan ska ha. Blanda majonnäs och crème fraiche.
Första lagret: Några matskedar majonnäsröra smaksatt med hackade räkor.
Andra lagret: Några matskedar majonnäsröra smaksatt med hårdkokt, hackat ägg.
Tredje lagret: Några matskedar majonnäsröra och mjukost.
Fjärde och sista lagret: Resterande majonnäsröra breds ut på ovansidorna och längs kanterna.
Garnera med olika salladsblad, räkor, rökt lax, ishavsrom. Gärna med metoden "droppa över" i stället för raka rader. Toppa med gurka, körsbärstomater, örter, tunna melonklyftor och jordgubbar.
Kyl tårtan före servering.