Marockanskt köttbullsspett med halloumi
För 4 personer
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 ägg
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor, rivna
1/2 dl hackad persilja
ca 1 dl hackad färsk mynta
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk kryddpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk malda nejlikor
1 tsk kanel
salt
nymalen svartpeppar
olivolja
2 merguezkorvar eller annan lammkorv
1 halloumiost
ev. valfria grönsaker
Att äta till:
yoghurt blandat med mynta
isbergssallad
tomater
pitabröd
Blanda ströbröd, mjölk och ägg. Låt stå och svälla en stund.
Häll upp i en bunke med lammfärsen. Tillsätt vitlök, färska örter och alla övriga kryddor (mängden varierar efter smak) och blanda väl.
Fukta händerna och forma köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och provstek en köttbulle för att testa kryddningen. Smaka av. Stek sedan resten lite lätt i omgångar tills de är halvfärdiga.
Skär korvarna i mindre bitar och tärna halloumin. Varva köttbullar, korv och halloumi på spetten, tillsätt eventuellt grönsaker. Grilla lätt.
Servera med myntayoghurt, isbergssallad, tomater och pitabröd.