Ost- och laxsallad
För 4 personer
400 g varmrökt lax
150 g örtkryddad halloumi
2 ägg
1 huvud isbergssallad
några blad rosésallad
1 gurka
300 g körbärstomater
Till vinägretten:
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk olivolja med citronsmak
1 msk vatten
Att äta till:
citron
bladpersilja
lantbröd
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, koka upp och beräkna koktiden till 8 minuter från det att vattnet kokar. Spola dem i kallt vatten efter kokningen.
Riv ned salladen ganska grovt i en större skål. Skär tomaterna i halvor och gurkan i bitar. Blanda och fördela grönsakerna i fyra portionsskålar.
Plocka ned laxen i bitar. Ta inte med skinn och ben. Skär halloumin i bitar. Droppa fisk och ostbitar över salladsportionerna.
Blanda vinäger, olja och vatten. Slå en knapp matsked vinägrett över varje portion. Avsluta med ägghalva, persilja och citronskiva. Rosta tjocka bitar lantbröd i torr men het stekpanna. Bjud brödet varmt till salladen.