Ångbåtsbiff
För 4 personer
4 skivor utskuren biff, ca 150 g per person
2 gula lökar
3 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk soja
1 knapp msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
salt och vitpeppar
smör och rypsolja
Att äta till:
kokt potatis
gröna bönor
4 skivor bacon
2 tomater
Linda bönorna med bacon. Dela tomaterna på mitten och lägg en klick smör på snittsidan. Gratinera bönor och tomathalvor i 175 graders ugn cirka 10 minuter. Koka potatisen.
Banka ut biffarna lätt med en köttklubba. Salta, peppra och stek biffarna i lika delar smör och rypsolja, cirka 2 minuter per sida. Ta upp och håll köttet varmt.
Strimla och stek löken i samma panna som köttet. Slå på vatten och red av med majsstärkelse. Tillsätt kalvfond och soja. Låt löken sjuda i skyn 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och gratinerade grönsaker.