Stekt sej med wokgrönsaker
För 4 personer
600 g sejfilé
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rypsolja
Till såsen:
2 dl grädde, 15 procent fett
3 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
100 g gröna bönor
1 röd paprika
1 morot
1 gul lök
1 aubergine
ris
citron
Strimla paprika, morot, lök och aubergine. Salta, peppra och stek strimlorna tillsammans med gröna bönor i rypsolja cirka 5 minuter. Ta upp och håll varmt under folie.
Dela fisken i åtta bitar. Salta och peppra lätt och vänd sedan i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i veteströbröd. Stek fiskbitarna i lika delar smör och rypsolja cirka 3 minuter per sida.
Koka upp grädde, vatten och vinäger. Lägg i en fiskbuljongtärning och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med ris och citron.