Halstrad lax med kyld myntasås
För 4 personer
4 portionsbitar skinn- och benfri lax
1 tsk gult senapsfrö
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör och rypsolja
Till såsen:
3 msk majonnäs
3 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk hackad färsk mynta
1 msk riven färsk ingefära
Att äta till:
blandad sallad
citron
kokt nypotatis
Hacka myntan. Skala och riv ingefäran fint. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Rör ned mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar. Kyl såsen före servering.
Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och halstra över glöd alternativt stek den i lika delar smör och rypsolja, cirka 3 till 4 minuter per sida.
Servera fisken med nykokt potatis, blandad sallad och citron. Garnera gärna med färska myntablad.
Tips! Om du gillar att grilla fisk över glöd, köp ett enkelt halster så slipper du problemet med fisk som faller sönder över glöden.