Snabbstekt fläsk med chili
För 4 personer
600 g benfri kotlettrad eller annat benfritt griskött
200 g färsk broccoli
1 gul lök
3 salladslökar
1 msk sambal oelek
1 msk färskriven ingefära
1 msk hackad, färsk timjan
1 tsk röd thailändsk curry
1/2 tsk strösocker
rypsolja till stekning
1 1/2 dl vatten
salt eller fisksås
Att äta till:
basmatiris
Skölj och koka riset i osaltat vatten. Normalt är basmatiris klart efter knappt 10 minuter.
Strimla köttet ganska fint. Dela broccolin i buketter, skala och skiva den gula löken tunt och skär salladslökarna i bitar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp en stor stekpanna och stek köttet i 3–4 minuter under omrörning i sparsamt med rypsolja. Ta upp och lägg i skål. Fortsätt med broccoli, gul lök och salladslök. Stek blandningen i 2–3 minuter. Tillsätt vatten och ge grönsakerna ett uppkok.
Slå tillbaka köttet och tillsätt alla kryddor samt socker och eventuellt fisksås. Låt allt koka upp men inte mer. Servera med ris och gärna en blandad grönsallad till.