Grillade räkor med primörer
För 4 personer
800 g räkor med skal
2 buntar grön sparris
200 g kall, kokt nypotatis
1 msk rypsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm nymald svartpeppar
Att äta till:
lantbröd, lätt grillat
dill
citron
Du behöver:
En perforerad grillpanna.
Ta bort den nedersta, torra delen av sparrisen. Om man spänner sparrisen i en båge går den av där den går från torr och trist till saftig och mjäll. Den fina delen delas i 2–3 bitar.
Dela förkokt nypotatis i halvor. Blanda potatisen med sparrisbitar och räkor. Ringla över sparsamt med rypsolja och lite vinäger. Eftersom räkorna är salta i sig tillsätts enbart nymald svartpeppar.
Häll blandningen i en perforerad grillpanna och grilla allt över fin glöd. Vänd runt med långskaftad sked då och då och lyft pannan från grillen efter ungefär 5–6 minuter.
Fördela räkblandningen i portionsskålar. Grilla några skivor ljust lantbröd och servera med färsk dill och citronklyftor.