Thailändsk melonsallad med jordnötter
För 4 personer
600 g melon, gärnaolika sorter
Till dressingen:
2 limefrukter
1 tsk salt
1 tsk farinsocker
1 tsk finhackad chili
2 salladslökar
2 dl kokosmjölk
Att äta till:
1/2 dl salta jordnötter
2 msk färsk koriander
Tvätta limefrukterna noga. Riv 1 tsk av yttersta gröna skalet. Dela frukterna och pressa ut saften i en skål. Tillsätt salt och farinsocker. Rör till dess allt löst upp sig. Tillsätt rivet limeskal, finhackad chili, finhackade salladslökar och kokosmjölk.
Skär melonen i 2-3 centimeter stora bitar. Ta bara med det som går att äta, inga kärnor eller skal.
Slå dressingen över melonbitarna och avsluta med grovt krossade jordnötter och grovt hackad koriander. Ställ svalt.