Entrecote med rotsaker
För 4 personer
700 g entrecote i bit
smör och rypsolja
1 gul lök
1 lagerblad
2 msk koncentrerad kalvfond
1/2 tsk salt
5 grovt krossade svartpepparkorn
7 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:2 morötter
3 gulbetor
200 g kålrot
1 rödlök
1 röd paprika
salt och peppar
persilja
krispiga salladsblad
Skär köttet i 3 cm bitar, bryn det i lika delar smör och olja i en stekgryta. Tillsätt hackad gul lök, lagerblad, kalvfond, salt, grovt krossad svartpeppar och vatten. Låt grytan koka upp, sänk värmen och sjud grytan 10 minuter.
Skala och skär rotsaker samt rödlök och paprika i knappt centimeterstora bitar som steks i lika delar smör och rapsolja ett par minuter. Sänk värmen och lägg lock på pannan.
Red av köttgrytan med majsstärkelse blandat med vatten. Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Låt grytan sjuda några minuter till.
Smaka av grönsakerna med salt och peppar. Lägg upp var för sig och toppa med persilja och krispiga salladsblad.