Kyckling med ingefära
För 4 personer
600 g kycklingfilé
1 gul lök
2 mindre morötter
1 msk curry
3–4 kvistar färsk timjan
rypsolja
100 g gröna bönor
2 msk färskriven ingefära
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till: basmatiris grovt riven isbergssallad
Skär löken i klyftor. Skala och strimla morötterna. Skala och riv ingefäran. Skär kycklingköttet i centimeterstora strimlor. Tvätta redskap och händer noga efter att ha hanterat rå kyckling.
Bryn kycklingen med rypsolja i gryta. Vänd ned lök, morot och curry. Tillsätt hackad timjan, gröna bönor, riven ingefära, grädde, vatten och fond. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Servera med grovt riven isbergssallad och basmatiris. Garnera gärna med färsk timjan.