Somrig ärtbruschetta
Mycket enklare än så här blir det inte. Byt gärna ut ärterna mot färska bondbönor när de kommer.
8 skivor ciabatta eller baguette
2 vitlöksklyftor
cirka 250 g frysta gröna ärter
2–3 msk finskuren färsk mynta
50 g färskriven parmesan eller pecorino
2 tsk citronsaft
2 msk olivolja + extra
salt
nymalen svartpeppar
ev. chiliflakes
ev. 1 ask minimozzarella
Rosta eller grilla brödet. Dela vitlöksklyftorna på mitten och gnid in brödet med snittytan. Koka ärterna 1 minut. Mixa grovt med mynta, parmesan (eller pecorino), citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Du kan även tillsätta lite chiliflakes om du vill ha hetta.
Fördela röran på brödskivorna. Riv över lite extra ost, ringla över olivolja och garnera med mynta och eventuellt citronskivor. Kan även kompletteras med minimozzarella.
För 4 personer 15 minuter