Laxsallad med pepparrotsmajonnäs
För 4 personer
400 g kallrökt lax
2 ägg
1 huvud isbergssallad
2-3 tomater
1 liten gurka
1 rödlök
Till pepparrotsmajonnäsen:
1 1/2 dl majonnäs
2 msk naturell yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
1 knapp msk riven pepparrot
salt
Att äta till:rostat bröd
färsk gräslök
Hårdkoka äggen, det vill säga lägg dem i kallt vatten, koka upp för att sedan sjuda dem i 8 1/2 minut. Avsluta med att spola dem i kallt vatten. Skala och dela i halvor.
Blanda majonnäs med naturell yoghurt, vitvinsvinäger och färskriven pepparrot. Salta lätt.
Riv salladen grovt. Skär tomaterna i klyftor, gurkan i stora bitar och rödlöken i mindre. Lägg upp salladsgrönsakerna i djupa tallrikar och toppa med tunna skivor kallrökt lax, hårdkokta ägghalvor, pepparrotsdressing, gräslök och rostat bröd.