Strimlad lövbiff med bönor, paprika och lök
För 4 personer
600 g lövbiff av innanlår
2 burkar blandade bönor
1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g haricots verts
smör och rapsolja
salt och svartpeppar
Att äta till:
ris, gärna basmati
blandade blad
bladpersilja
Skär lövbiffarna i centimeterbreda strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela paprikorna, ta bort fästen och mellanväggar innan frukterna skärs i mindre bitar. Koka haricots vertsen ett par minuter i lättsaltat vatten. Tippa upp bönblandningen i durkslag och spola av dem med kallt vatten.
Hetta upp en stekpanna och stek de strimlade lövbiffarna med lika delar smör och rapsolja i en minut. Ta upp köttet.
Stek bönor, rödlök, paprikor och haricots verts ett par minuter samtidigt som allt vänds runt i pannan. Lägg tillbaka köttet och krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp och garnera med bladpersilja. Gott ris och blandade blad i varierande färger passar bra till.