Kokt kyckling med broccoli
För 4 personer
600 g kycklingfilé
1 liter vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
salt och vitpeppar
Till såsen:
3 dl vätska från kycklingkoket
2 dl mager grädde
1 broccolistånd
2 msk grovt hackad persilja
1 msk grovt hackad basilika
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:kokt potatis
tomater
örter till garnering
Koka upp vatten smaksatt med kycklingfond. Krydda kycklingbrösten med salt och peppar och lägg dem i den kokande vätskan. Sänk värmen och sjud köttet i 7-9 minuter.
Sila av 3 dl vätska till ny kastrull. Tillsätt grädde och buketter av broccoli utan den hårda stammen. Smaka av med hackad persilja och basilika. Koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud allt sakta i 4-5 minuter.
Lägg upp köttet på fat eller tallrikar och slå sås och broccoli över. Garnera gärna med persilja och basilika. Kokt potatis och skivad tomat smakar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra