Mjukgrillad entrecote med grillsallad
För 4 personer
40 minuter
4 skivor entrecote
1 msk rypsolja
1/2 msk koncentrerad kalvfond
1 krm svartpeppar
5-6 kvistar färsk timjan
Till grillsalladen:
1 påse blandade salladsblad, ca 80 g
8 kalla, kokta färskpotatisar
1 liten röd paprika
10 körbärstomater
1 liten rödlök
2 saltgurkor
100 g färska champinjoner + 1 msk rapsolja
2-3 späda morötter
salt och svartpeppar
Blanda rapsolja, koncentrerad kalvfond och svartpeppar till marinaden. Pensla köttet och låt det ligga och dra en halvtimme innan grillning.
Skiva svampen och stek den lätt i olja. Blanda salladen av blandade blad, skivad kokt potatis, paprika skuren i bitar, halverade körsbärstomater, tunna klyftor rödlök, bitar av saltgurka, stekt svamp och strimlad morot. Smaksätt med salt och peppar.
Grilla köttet en minut per sida över fin glöd. Lägg en bit kraftig folie på grillgallret. Lyft över köttet till folien och strö över färsk timjan. Eftergrilla på folien, ett par minuter per sida, och servera med grillsallad.