Thailändsk grönpepparkyckling
För 4 personer
600 g kycklingfilé
rypsolja
1 gul lök
100 g champinjoner
50 g haricots verts
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk grönpeppar i lag
1 msk grön currypasta
1 tsk fisksås
Att äta till:
jasminris
blandade blad, gärna även groddar
körsbärstomater
Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i enbart rypsolja. Lyft över bitarna till en tallrik som ställs vid sidan av värmen.
Skala och skär den gula löken i klyftor. Dela champinjonerna i bitar. Fräs svamp, lök och haricots verts med ytterst lite rapsolja i en vid kastrull. Slå på kokosmjölk och krydda med hela grönpepparkorn, grön currypasta och fisksås.
Lägg kycklingbitarna i pannan med smaksatt kokosmjölk och låt allt sjuda ytterst sakta i 5 minuter. Garnera med halva körsbärstomater, blandade blad och groddar. Ris är ett självskrivet tillbehör.