Sallad med grillade skaldjur
För 4 personer
500 g räkor med skal
200 g pilgrimsmusslor
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 krm chilipeppar
1 citron
1 påse blandade salladsblad
10-12 körsbärstomater
10-12 rädisor
1/2 gurka
2 syrliga äpplen
Att äta till:
bröd
2-3 citroner
dill
Lägg oskalade räkor och pilgrimsmusslor i en skål. Vänd ned rapsolja, vinäger, chilipeppar och saften från en citron. Låt skaldjuren stå 30 minuter.
Skär och blanda salladen. Skär äpplena i bitar och droppa över lite citron eller vinäger så att de inte blir missfärgade.
Grilla räkor och pilgrimsmusslor i en perforerad grillpanna över fin glöd. Vänd runt flera gånger och se till att skaldjuren hinner få färg, vilket tar ett par minuter.
Lägg upp salladen och toppa med skaldjur. Pressa över saften från en citron. Servera med bröd, citronhalvor och dill.