Korv- och grönsakspanna
Dagens recept
För 4 personer
600 g kryddig korv
2 små broccolistånd
1 bunt grön sparris
1 aubergine
1 gul lök
2 msk rypsolja
2-3 kvistar färsk rosmarin
Att äta till:
500 g färsk pasta, gärna spenatkryddad
1 påse färsk babyspenat (65 g)
salt och peppar
Skär korven i stora bitar, dela broccolin i buketter, sparrisen och auberginen i bitar och löken i stora klyftor.
Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslag.
Hetta upp en stor panna, gärna med höga kanter. Slå i rypsolja och stek allt utom pasta och babyspenat under omrörning. Smaksätt med finhackad rosmarin, salt och peppar. Räkna med att det tar ett par minuter.
Fördela pastan på tallrikar och toppa med korv- och grönsaksblandningen. Garnera med spenatblad och eventuellt extra rosmarin.